Nettiyhteyden tarve
Tuoreimman tiedon mukaan Xbox One vaatii kuin vaatiikin yhteyttä ulkomaailmaan 24 tunnin välein. Muutoin pelit toimivat ilman nettiyhteyttä. Jos kuitenkaan konsoli ei saa kontaktia tarkastamoon, lakkaa pelien yksinpeliosiokin toimimasta siihen asti kunnes konsoli tavoittaa Microsoftin. Vakaata nettiä tarvitaan myös silloin jos käyttäjä kirjautuu tunnukselleen sellaisella Xbox One -konsolilla, joka ei toimi kirjautuneen pääasiallisena Xboxina.
Tämänkaltaista järjestelyä Microsoft on perustellut konsolin tukemilla pilviominaisuuksilla, jotka tarvitsevat kyseistä menettelytapaa, jotta kehittäjät voisivat luoda pilvitekniikkaa käyttäen entistäkin laajempia ja monipuolisempia pelejä.
Käytetyt pelit
Yhtiö on myös luvannut, että Xbox One -pelien jälleenmyynti on mahdollista ja Microsoft ei itse tule perimään mitään lisämaksuja käytetyn pelin ostajalta. Eli Microsoft jättää mahdollisen lisämaksun määräämisen julkaisijan harteille. Tällöin ilmaan jää leijumaan mahdollisuus, että jotkut pelijulkaisijat tulisivat tulevaisuudessa nappaamaan oman osuutensa käytetystä pelistä, mutta se jää nähtäväksi ketkä tähän ryhtyvät.
Omia pelejä voi vapaasti pelata kaverin konsolilla, kunhan sille kirjautuu pelin omistavan tunnuksilla ja asentamalla pelin kiintolevylle netin välityksellä. Pelin lainaamista tuttaville on kuitenkin rajoitettu; yhden pelin voi antaa eteenpäin vain kerran ja saajan on pitänyt olla lainaajan kaverilistalla vähintään 30 päivää. Microsoft ei kertonut, pystyykö pelin saanut antamaan pelin edelleen eteenpäin.
Saman katon alla pelien jakaminen on kuitenkin simppeliä. Perheenjäsenet voivat hyödyntää toistensa jaettujen pelien valikoimaa pilvipalvelun kautta, joka mahdollistaa myös saman pelin pelaamisen samaan aikaan eri konsoleilla.
Kinect
Olohuoneesta käsin vakoilevaksi laitteeksi tuomittu Kinect saa myös selityksiä. Äänikomentoja ja liikkeitä tunnistavan laitteen jatkuvan kuuntelun voi kytkeä pois päältä, jolloin se reagoi vain huudahdukseen ”Xbox On”. Tosin tällöinhän laite kuitenkin kuuntelee kaikkea hälinää ympäristössä, jotta se pystyy tunnistamaan kyseisen komennon. Laite onneksi tarjoaa sellaisenkin mahdollisuuden, ettei se käytä Kinectiä ollenkaan, mutta tarvitsee laitetta siinä tapauksessa jos jokin peli sitä edellyttää.
Lähde: TNW
Jussi Väinölä