Kuluttajien tietojen keräämisessä ei ole mitään uutta. Sitä on tehty jo kauan, mutta nyt viime kuukausien aikana tietojenkeruu laajentui myös peleihin, erityisesti mobiilipeleihin.
Tietojenkeruuseen käytetään myös monia aplikaatioita, joista nimekkäimpiin lukeutuu Angry Birds -pelit. Hallitus aikoo käyttää samanlaisia toimintatapoja muissakin aplikaatiossa, joten Rovio ei ole ainoa tiedonkerääjä.
Rovio ei toistaiseksi ole kommentoinut asiaa mitenkään.
Vaikka käyttäjien tietojen keräämisessä ei olekaan mitään uutta, se ei silti oikeuta ketään näin laajaan tarkkailuun. Useimmiten käyttäjille ei kerrota, jos heidän tietoja kerätään, minkä luulemme olevan suurin raivonaiheuttaja. Haliitus, pelintekijät ja mainostajat, olkaa rehellisiä kuluttajien kanssa!
PÄIVITYS:
Rovio kiistää käyttäjätietojen välittämisen kolmansille osapuolille, ilmoittaa yhtiö verkkosivullaan. Pelitalo ei myöskään ole tiedotteen mukaan tekemisissä Yhdysvaltojen NSA:n tai Iso-Britannian GCHQ:n kanssa.
Mahdolliset vakoilut ovat suoritettu Angry Birdsin ulkopuolella, erilaisten mainosverkkojen kautta, joita käyttävät miljoonat muutkin sovellukset. Tällöin mitä tahansa netissä kytköksiin olevaa laitetta voidaan vakoilla mainossivujen yhteydessä.
Rovion toimitusjohtaja, Mikael Heon mielestä fanien luottamus yritykseen on tärkeintä. Rovio harkitseekin käyttämiensä mainossivujen tutkimista, ja selvittää jos niitä käytetään vakoilutarkoituksiin.
Lähde: Rovio, Game Informer, The New York Times
Aleksi Kauhanen